Cuma, Kasım 10, 2006

ÇOK ÖZLEDİK

5 Comments:

Blogger Adamın Biri... said...

O bakışa, gözlerdeki ifadeye bu aralar öyle ihtiyacımız var ki...


".....Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!"

1:08 ÖS  
Blogger ÖZLEM said...

Onun bu sözlerini yazıp asmak gerek tarantula beyinlerin görebileceği her yere.
Öyle ihtiyacımız var evet, haklısın ...

1:53 ÖS  
Anonymous Adsız said...

ne şanslı bir milletiz ki ATATÜRK bizim önderimiz.dün de böyleydi,bugün de böyle.yarınlarda da böyle olacak.kimileri kabul etse de etmese de...10 kasım günü öğrencilerimize izlettiğimiz Atatürk cdsinden sonra onun için gözyaşı döken minikleri görmek bu gerçeğin haykırışıydı adeta....Elif

2:27 ÖÖ  
Blogger ÖZLEM said...

Öyleymiş evet. Okulun minikleri ağlamaktan helak olmuşlar.
Ben odada sınav sorusu yazarken kaçırmışım.
Büyük sınıflar, miniklerin kollarına girip sınıflarına gitmelerine yardım etmişler.
Sanki cenaze töreni bitmiş de dağılıyorlarmış gibi.
Bu çocuklar...

12:10 ÖS  
Blogger Amire said...

anlamak için tanımak...tanımak için okumak gereken bir kişilik.ve okudukça derinliklerini anladıkça hayretler içerisinde bırakan bir şahsiyet..yeni eğitim sistemi öğrencilerin anlamasını kolay kılan bir sistem diye düşünüyorum..okumadan kulaktan dolma bilgilerle sadece ve sadece önyargılar oluşuyor.önyargı duvarlarının yıkılması ancak okumakla mümkün...bu söylediğim sadece Atatürk için değil herşey için böyle..yıkalım önyargıları ve alalım elimize kitapları ve çevirmeye başlayalım sayfaları...ençok kitap okunan ülke olsun türkiye de bir görün bakalım neler oluyor. Atatürk hasta hali ile bile savaşlarda bile elinden düşürmedi kitabı...ve inşaa etti kendini ve fikirlerini..örnek alıyormuyuz O nu?hayır..sadce şekil herşeyde olduğu gibi..
istanbul-2006

11:00 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

web site counters
Expedia Coupon
Locations of visitors to this page